Amerikanska pannkakor :)
Du behöver
- knappt 5 dl vetemjöl
- 2 ½ tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 3 msk socker
- drygt 2 dl mjölk
- 3 ägg
- 50 g smör
Gör såhär:
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning, jag tror ingen märker skillnaden på slutresultatet.
Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet.
Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver lite mer tid i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.
Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men inte för varmt! Max runt 75 grader.
För att få pankakorna lite lyxigare, blanda i några bär (tex blåbär) i smeten innan du börjar steka pannkakorna.
Jag älskar att ha socker och några droppar citronsaft på pannkakorna, men självklart så går annat också bra!
Lycka till!
mm mums vad gott :)! Det ska jag göra snart.
woho, du la ut receptet! Söndagsfrukost, here I come!