Amerikanska pannkakor :)


Du behöver

  • knappt 5 dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 msk socker
  • drygt 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g smör

Gör såhär:

Smält smöret och låt det svalna.

 

Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning, jag tror ingen märker skillnaden på slutresultatet.

 

Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet.

 

Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver lite mer tid i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.

 

Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men inte för varmt! Max runt 75 grader.

 

För att få pankakorna lite lyxigare, blanda i några bär (tex blåbär) i smeten innan du börjar steka pannkakorna.

 

Jag älskar att ha socker och några droppar citronsaft på pannkakorna, men självklart så går annat också bra!

Lycka till!


Kommentarer
sara säger:

mm mums vad gott :)! Det ska jag göra snart.

2009-03-27 | 08:33:50 | http://coucou.blogg.se/
Mikaela :) säger:

woho, du la ut receptet! Söndagsfrukost, here I come!

2009-03-27 | 14:50:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0