1,5 timme senare...

...har frida, nada och jag lyckats göra om min blogg! vad tycks?

Break

Här kommer en lov-uppdatering som lovat!

Fredag: Var om sagt ute med pojkvännen och sedan vännerna. Kvällen blev lika lyckad som jag hade hoppats på och jag var inte hemma fören halv 5.

Lördag: Hann sova i ca tio min innan klockan ringde (0445). Det bar iväg till jobbet och som tur var så var det ganska lugnt och vi behövde inte stressa särskilt mycket. 6 timmar senare åkte vi hem. Jag sov några timmar och sen bar det iväg på fest. Dock blev det inte så sent och vi va hemma ganska tidigt.

Söndag: Jobb Jobb Jobb (i stort sett)

Måndag: Idag började lovet på riktigt. Det invigdes med shopping med Johan. Vi gick på en tidigt bio och såg inglorious basterds, ingen film jag rekomenderar. På kvällen blev det måndagsmys med film, ostbågar och jordnötsringar.

Tisdag: Återigen, jobb, jobb, jobb.

Onsdag: Vaknade tidigt. Stack till stan och besökte tandläkaren. Hem till Bunkeflo igen. Efter en kort stund åkte jag, Johan och Frida till nya IKEA. Vi gick där några timmar självklart åt vi även där. Det blev kycklingfilé men pommes och bearnaiseås, morotskaka och självklart mjukglass. Efter besöket stack vi hem till Bunkeflo igen. Vi missade bussen i limhamn och gick därför inom pelles (why?). Där övertalade iallfall Frida och Johan mig att köpa hårfärg vilket jag som ni vet gjorde. Vi tog bussen hem och färgade mitt oh Johans hår. Efter ca en timme kom kära Nada hit och medan Johan målade uterummet så drack vi tjejer te och pratade. Senare på kvällen åkte vi in till Limhamn igen och köpte mer hårfärg eftersom mitt hår inte blivit helt brunt. Vi gick hem till Johan och färgade om det och såg på film. En väldigt lyckad dag.

Torsdag: Idag var det dags för tandläkaren igen och nu är tandskenan lagad! Johan följde med mig dit och efter detta körde vi Johan till jobb och därmed fick jag övningsköra också. Efter det for vi ut till Bunkeflo igen, hämtade upp två av Carls kompisar och stack och spelade bowling.

Ikväll kommer tjejerna hit och förhoppningsvis ska jag och frida slå våra kloka huvuden tillsammans och fixa en ny design till bloggen. Johan slutar halv 12 och om jag orkar får jag väl sticka dit då eftersom vi ska till körskolan och plugga tidigt imorgon.




it's brown




(Webcam foton)

Lov-uppdatering kommer förhoppningsvis imorgon (torsdag)!

perfection

Idag har varit en underbar dag och bättre ska den bli! Det är äntligen lov och min sista skoldag bestod av två lektioner. På den jättelånga rasten mellan dessa två lektioner hade jag körlektion vilket slutade med att vi boka tid för teori och uppkörning. Superkul men nervöst... Tänker dock inte säga vilket datum, det förblir en hemlighet...

Ikväll blir det utekväll med mina flickor vilket jag har sett fram emot ett bra tag. Innan det blir det lite förkrök och mys hemma hos Frida. Fick också nyss veta att min kära pojkvän ska bjuda mig på limone ikväll. Kan jag säga mer än att jag har stora förväntningar på denna kväll? Tror inte lovet kan få en bättre start än så här!!


gladare igen

Som de flesta av er läst så var jag inte på mitt bästa humör sist jag skrev. Dock så skrev jag hur jag kände och hur jag hade känt ett tag och det är enligt mig det en blogg är till för. I en blog ska man skriva om sina känslor och vad man känner. Hursomhelst så har jag lite bättre humör nu. Jag har fått upp mitt självförtroende lite mer nu igen genom att prestera väldigt bra i skolan den senaste veckan. Dock så kvarstår en del bkymmer, men vm har inte bekymmer och problem? Den personen skulle jag vilja träffa.

Nu ska jag gå och bleka tänderna och måla mina naglar sen ska jag plugga med brodern min och efter det bär det nog hem till Johan som är kvar på jobb...

Love!!

I wanna be someone who can face the things that I've been running from.

Jag kan till att börja med att säga att ni som inte orkar med ännu ett deppigt inlägg kan sluta läsa med det samma. Jag vill också poängtera att jag inte skriver detta för att ni ska tycka synd om mig. Jag skriver helt enkelt detta för jag måste skriva av mig, försöka få ut mina känslor och för att ni ska få lite bättre förståelse om vad som döljer sig under den perfekta ytan.


I detta nu känner jag mig ensam trots att jag innerst inne vet att jag har, för mig, världens underbaraste pojkvän och de bästa vännerna man kan tänka sig. Jag vet att de finns där för mig i vått och torrt men jag bara undrar hur det kommer sig att jag inte kan dela med mig av mina känslor? Jag känner mig som om jag är instängd i ett rum. Jag vill så gärna sparka ut dörren men jag hittar inte kraften.


Jag kan inte sätta ord på mina kännslor och därför är det väldigt svårt för mig att skriva detta inlägg men jag gör ett försök. Detta är även en orsak till varför jag inte sagt mer än att jag mår dåligt till mina närmaste vänner.


I fredags hade jag en total breakdown. Jag grät och grät i flera timmar. Den som fanns vid min sida var min pojkvän och trots detta kunde jag inte få fram orden till varför jag mådde dåligt. Inte ens jag själv kunde förstå varför jag betedde mig som jag gjorde. Jag måste erkänna att jag fortfarande inte kan förstå varför jag känner mig som jag gör. Jag tror att det beror på att jag har stor press på mig från alla håll och kanter. Pressen från skolan och hemmet samt pressen att hela tiden behöva vara den glada spralliga tjejen. Jag påstår inte att detta är någons fel, jag har själv satt mig i den här situationen. Jag har ”valt” att bli sedd som en tjej som alltid är glad och sprallig men det jag försöker få fram är att jag inte alltid är det och världen runt om kring mig verkar inte förstå det. Jag är även säker på att folk omkring mig har lika mycket press som jag, det förnekar jag inte. Däremot kan man tackla det på olika sätt och det är det jag inte är särskillt bra på.


En annan bidragande faktor tror jag kan vara att jag näst intill aldrig är den bästa på någonting. Trots att jag var i Australien ett år har jag kompisar som är bätte på engelska än jag. Trots att jag får 90% rätt på ett prov finns det alltid de som får bättre än jag. Trots än jag kämpar med körkortet och har gjort det i snart ett år finns det de i min närhet som klarar det snabbare än jag. Jag hade kunnat sitta här och rabblat upp saker i en evighet men det tänker jag inte göra. Ni må kalla mig trångsynt eller något i den stilen, men det är såhär jag känner. Att aldrig få vara bäst på något känns tungt. Var jag än vänder mig finns det någon som är bättre än mig.


Jag har nu skrivit ett väldigt långt inlägg och försökt sätta ord på mina känslor. Jag tycker detta är fruktansvärt svårt och om jag ska vara helt ärlig har jag inte riktigt lyckats ännu. Det viktigaste för mig är ändå att jag har försökt. Jag är inte heller säker på om det låter rätt i andras öron men jag förstår iallfall själv vad jag menar.


För att avsluta måste jag tillägga att jag vet att alla ni andra där ute förmodligen också känner samma press. Med detta inlägg har inte jag menat att vara egoistisk eller så, jag ville bara sätta ord på mina känslor. Att få er att se vad som pågår i mitt huvud. Ni som läst ner hit, tack för att ni läser och kanske till och med förstår. Ni är guld värda.


sönderstressad

En hemsk skolvecka har nu passerat. Jag har haft näst intill panik över både det ena och andra. Projektarbete, religion, filosofi, historia och civics har plågat mig (jag är lycklig att jag inte har matte c). Dessutom har jag kännt mig sjuk.

Efter jag gjort nästan allt som jag skulle längtade jag efter helg och jag småstartade den redan på torsdagen. Efter spinningen stack jag och Frida hem till Nada för lite tjejsnack och tjejsnack blev det. Helt plötsligt var klockan halv 2 och det hela slutade med att jag inte låg hemma i min säng förren halv tre.

Efter 3,5 timmars sömn steg en trött jag upp och stack till skolan. Som tur var hade vi bara en lektion innan en 3 timmars rast. Rasten spenderades som ni kanske kan förstå till att sova. Efter skolan stack jag med Johan till frisören. Han rakade inte sig och tur va väl det tyckte jag. På kvällen var det firmafest med roligt folk. Fri bar är alltid trevligt och gott men jag måste säga att maten var en besvikelse. I slutet av kvällen var jag så pass trött och utsliten att jag fick huvudverk och vi åkte hem och jag somnade boms.

Idag fick vi gå upp redan kvart i fem för att börja jobba klockan sex. Som sagt hade jag kännt mig dålig redan igår kväll och så kände jag mig även denna morgon. Dum som jag var åkte jag med till jobbet ändå. Det tog inte långt tid innan jag fick sluta jobba för jag mådde så dåligt. Jag ringde och väckte mamma som fick komma och hämta mig. Innan mamma kom hade jag hunnit kräka ner en hel del av pakeringen. Pinsamt och jobbigt. Jag åkte hem och sov. Vaknade nyss, åt, och nu är det snart dags för teater. Tur att jag känner mig lite bättre nu.

Anledningen till att jag blev sjuk var inte pågrund av gårkvällen utan en blandning mellan stress och för lite sömn. Jag måste lära mig planera mitt liv bättre annars vet jag inte hur det slutar.

Nu ska jag göra mig i ordning innan jag, pojkvännen och familjen ska åka till nöjesteatern för att titta på Svensson Svensson.


adult

Idag fick jag hem mitt kreditkort, det kallar jag vuxenpoäng!!



Alla dessa måsten

Sitter här i filosofernas värld indränkt i Epistemology, rationalism, empiricism etc. Har hållit på ett par timmar nu och har inte blivit mycket klokare. Jag blir galen! Efter skolan idag har jag även hunnit med att svara på alla dramafrågorna som ska vara klara till imorgon.

Sista lekionen idag var svenska och ni som läst mitt förra inlägg vet att det innebar presentation. Jag lyckades skriva klart texten igår och jag blev faktist riktigt nöjd med resultatet! Presentationen gick också bra och det hela slutade med MVG- vilket jag är nöjd med, med tanke på att jag skrev klart texten igår.

Nu ska jag snart gå upp till den andra datorn oh fixa det sista på vår samhällspresentation så den är klar när än vi nu ska presentera. Jag måste även skriva klart min religionsuppsats så jag bara kan fokusera mig på filosofi imogon... Jag har även lovat mig själv att jag ska klara minst ett teoriprov idag så jag kan boka uppkörning så snart som möjligt.

Jag går sakta mot väggen...

mwa! help me!

Jag har lite smått panik! Insåg nyss att jag imorgon ska presentera mitt tal på svenskan. Jag har skrivit mitt pm och jag har börjat skriva på talet. Dock så har jag en bit kvar och måste skriva klart det. Felet och problemet är bara det att jag glömt bilden och texterna som jag ska ta med i mitt tal i skolan! Hur dum får man va? jag blir snart galen! Aja, jag får göra det bästa av situationen. Jag tror jag vet det mesta som stod i de där texterna ändå... Men jag säger då det, jag är glad att jag presenterar sist imorgon så jag kan fixa de sista finslipningarna.

som lovat


Helgens inköp.
(Bilderna är tagna nyss och som ni ser så är jag väldigt trött!) Godnatt!

 


min helg

Nu kommer det ett inlägg om den gångna helgen. Bättre sent än aldrig eller hur?

Fredagen började med att jag vaknade på golvet mellan en soffa och ett bord... Efter en kort stund av förvirring vaknade jag till ordentligt och kom på att jag var hos Nada där jag somnat dagen innan (precis som jag förutspått i mitt förra inlägg). Jag skyndade mig hem för att göra mig iordning och gå till skolan. När jag öppnar dörren till huset ser jag min kära moder stressad och i full gång med att ösa ner sängkläder från det övre planet. Får snabbt veta att Rex lilla pannkakskalas (den lille rackaren käkade en hel pannkakstårta som 'råkade' stå på golvet natten till torsdagen) inte alls hade varit bra. Lillplutten hade tydligen kräkt pannkakor, sylt, grädde och glass hela natten... Urk, säger jag bara! Mamma skyndar iväg till jobb och ber mig att plocka undan och sätta igång tvätten. Hon påminner mig noga om att detta är bara en försmak på vad som kommer när jag får barn... 

Hursomhelst, så sticker jag iväg till skolan efter jag gjort mig iordning. Hade bara en lektion och det var religion. Jag kan inte direkt påstå att religion är mitt favorit ämne men jag måste ändå säga att David gör det ganska interessant. Det tycker man iallfall när man vet att man bara har den lektionen innan helg! Efter skolan åke jag hem till Johan där mamma sedan hämtade mig och vi åkte tillsammans till frissan. För min del blev det bara klippning av topparna och slingning av utväxten. Känns nytt och fräscht för mig själv fast än det inte syns så mycket.

Fredagskvällen spenderades med oerhört god raclette och pannacotta och sedan var det dags för idol. Jag kan fortfarande inte smälta att Jon åkte ut! Tycker lätt han förtjänar att vara där mer än Camilla, Nicklas och Carolina! Visst Nicklas och Carolina är duktiga men inte alls lika duktiga som Jon.

Lördagen började tidigt. Redan halv 9 var jag och johan uppe. Runt halv 11 stack mamma, johan och jag in till stan för en liten shopping tur. Det hela slutade med att jag kom hem med en vinterjacka, två par skor, en halsduk och en kjol. Fattig? Oh Yes...

Lördagskvällen spenderades hos Mikaela som hade tjejmiddag. Mycket trevligt var det och mycket god mat och dryck serverades! När de andra drog vidare så åkte jag hem eftersom jag började jobba redan halv 7 i söndags. Jobbigt men bra pengar.

Söndagen var väldigt tråkig för min del. Den såg ut som alla andra söndagar i mitt liv. Jobb på morgonen fram till 1300. Hem till Johan, plugga, och sen sova. Roliga söndag eller hur?

Så ja, det var min helg. Nu har jag fått skriva av mig. Kanske kommer det upp lite bilder på mina inköp i helgen senare ikväll eller imorgon. Nu ska jag iallfall umgås med min älskade pojkvän och kära familj!

love


nothing is better than this

Nu märker man verkligen att hösten har kommit! Naturen har fått alla de gyllende färgerna som jag älskar och det ligger löv på marken. Det har blivit väldigt mycket kallare, nästan så kallt att man behöver halsduk och vantar när man tar sig till skolan. Det ända minuset tror jag är blåsten! Vinden verkligen viner och man kan inte gå långt innan den susar och spänner i öronen. Trots detta tycker jag väldight mycket om hösten, den är så vacker och mysig! Och vill ni veta vad det bäsa är? Den har precis börjat!

Skulle precis sätta mig ner och plugga filosofi när jag märkte att jag glömt blocket i skåpet och jag endast fått uppgiftspappert med mig hem. Irriternde! Nu kommer jag behöva göra hela uppsatsen över helgen. Jag jublar inte precis. Skulle även göra powerpointen till samhällsredovisningen men det visade sig att det visst inte heller fanns på datorn. Så nu har jag helt enkelt bara danska att göra. Helt plötsligt blev den här dagen mycket lättare och morgondagen och helgen myckt svårare...

Ikväll blir det som spinning för tjedje gången den här veckan med frida. Jag tycker vi är riktigt duktiga och disciplinerade. Dock så har vi bestämt oss för att va lite lata och ta bussen idag. Vi tänkte om det blåser såhär mycket i bunkeflo så vill vi inte tänka på hur mycket det blåser på strandpromenaden och på vägen ner till ön! Dock så gör detta inget för mig eftersom jag åker gratis med mitt skolbusskort både fram och tillbaka. Däremot får stackars Frida betala 26 kr för att åka fram och tillbaka. Stackars henne i vinter! Blir ca 100 kr i veckan beroende på hur många gånger i veckan vi tränar. Jag har hört att det finns vinterdäck till cyklar, kanske ska införskaffa och sådana ;)

Efter spinningen blir det iallfall idol mys hos Nada (det är där jag tror vi ska va). De andra gångerna har detta resulterat i att vi har sovit över men vi får se hur det blir ikväll. Hur som helst, vem tycker ni ska gå vidare ikväll? Mitt enda krav är att Tove går vidare ikväll. Vi får väl se hur det blir.

Love

RSS 2.0