Duktig

Idag har jag varit duktig! För det första gick jag upp 6 imorse för att åka till skolan för att gå på en onödig dansklektion fast jag visste att jag inte hade nästa lektion förän 13.20. På rasten åkte jag hem mellan de två lektionerna åkte jag hem och pluggade lite psykologi. Jag ringde också till fabror doktor för att få bort mina exem, fick tid på torsdag. Jag ringde också och bokade ansiktsbehandling, airbrush-tan till studenten, Um och fotvården. Jag har täkt göra dessa saker i flera veckor men det har inte blivit av. Men nu är det gjort, det är skönt och var inte svårt alls. Nu ska jag titta på mamma på tv och sen ska jag ner och laga mat :)

Lockar

Beställde nyss värmespolar som jag ska använda på studenten. Det sägs ju att lockarna håller längre med värmespolar så värmespolar it is. Jag tänkte först gå och fixa håret någonstans men värmespolarna kostar bara några 100 mer och de får man förmodligen mer nytta av också, så, så fick det blir.


Nu ska jag fixa mig. Börjar först halv 12 men det finns en liten möjlighet att jag åker in till skolan lite tidigare och pluggar.

Ja, ja, ja! Äntligen!

Nu har vi äntligen bokat våran resa. Planet avgår från kastrup den 2 augusti och vi landar i Singapore den 3e. Vi stannar där i 3 nätter och åker den 6e vidare till Perth och underbara Australien där vi inte vet hur länge vi blir kvar. Vi ville egentligen mellanlanda i Hong Kong och stanna där några nätter. Men det bolaget som flög dit verkade lite farliga (i mitt tycke) och med min flygrädsla fick vi hoppa det. Man kunde i och för sig få biljetter med ett annat bolag, men då kostade ca 4000 kr mer att mellanlanda i Hong Kong än om man skulle mellanlanda i Singapore. Så, Singapore it is!

Det enda vi ska göra nu är att boka "work and travel kurs", köpa visum och fixa försäkring sen är vi så gott som klara! De sakerna får dock vänta till lönen kommer, plånboken börjar kännas lite tom. Underbart i vilket fall som helst!


Singapore


Underbara Perth!

Shopping

Kom nyss hem från en shoppingtur med Johan. Handlade bland annat ett par skor till studenten och en kavaj att ha utanpå klänningen om det bli kyligt. Vi gick också in och pratade med Nicklas på Electra som sa att de kunde fixa inbjudningskorten till nästa vecka, toppen! Vi hann också med både en glass på glassfabriken och en juice på ett ställe jag inte kommer ihåg vad det heter... Jag tog också lite bilder till projektarbetet. Ska ut och ta lite fler bilder imorgon och sen ska jag nog vara klar med det. Bra dag helt enkelt.

Ikväll blir det antingen grillning på sibbarp med mikaela och några till eller filmkväll med Carl och Johan, vi får helt enkelt se vad Carl bestämmer sig för att göra... Oavsett vad vi gör så blir det grillat till kvällsmat. Oh, jag bara älskar våren!


Skor till studenten. På dagen blir det ett par andra med låg klack.


Kavaj till studenten

Snart kommer mamma och hämta mig och Johan hos Johan. Ska hem och prova kläderna och se så allt blir bra. Är lite osäker på kavajen men vi får väl se...

15 april

Idag har varit en väldigt bra dag! Fick veta att historiauppsatsen gick väldigt bra och just nu känns det som allt flyter... Förutom projektarbetet och psykologin, men det räknas inte.När jag tänker efter så är inte projektarbetet ett så stort problem... Det enda jag ska göra är att sätta in det sista mitt dokument och ta lite fler bilder. Jag måste även planera vernissagen men det ska nog inte vara så svårt. Så då är det bara psykologin som ska fixas och det är ju nemas problemas:)  Anyway, solen och värmen verkar vara här för att stanna och parken utanför skolan är ett perfekt ställe för våra långa håltimmar.

Imorgon blir det stan med Johan. Jag har bara en lektion och slutar redan halv 11. Jippie! Ska försöka fixa skor och inbjudningskort till studenten. Kom på idag att korten ska ut senast nästa fredag. Jag har försökt att beställa dem på internet men det blir inte som jag vill. Måste ha 40 st så jag håller tummarna på att jag hittar ett bra ställe som kan fixa det snabbt.




Glädje

Sitter här och räknar på min och johans australien resa, och för en gångs skull ser det positivt ut! Fick i fredags veta att jag får tillbaka mycket mer på skatten än jag tidigar beräknat, så nu slipper jag spara undan 5/6 av min lön varje månad.

Annars har det varit en väldigt bra tid sedan jag skrev sist. Våren har börjat på riktigt och igårmorse när vi åkte till jobb (runt 6 på morgonen) var det 8 grader ute! Äntligen är det varmare ute än inne på jobb, skönt att kunna gå ut på rasten och sitta i solen och gotta sig. Jag är även på mycket bätte humör än jag var innan. Jag tror det är solen ;).

Som jag nämnde innan så blir det ingen jorden runt resa för mig och johan. Det blev helt enkelt för mycket klydd. Nu blir det alltså en enkel biljett till underbara Australien (back to perth) för att jobba och njuta av livet. När vi kommer hem, det får vi se. Måste erkänn att det tog ett tag att övertala Johans föräldrar men det gick och sen dess har vi varit som nyförälskade igen (jag oh johan alltså). Har aldrig sett Johan så lycklig och han har nog aldrig sett mig så glad heller. Det kanske inte bara är solen som gör mig så specillt glad ändå? Det låter konstigt men vi båda har mått väldigt dåligt över hans föräldrars motståndsvilja, och negativitet till alla våra planer, de förbjöd i princip Johan att åka. Men nu är det fixat, och det var ju absolut det svåraste, och nu har vi bara biljett, visum och försäkring kvar att fixa innan det bär av i augusti/september.

Nu ska jag till ica och köpa något vi kan äta ikväll. Mamma jobbar sent- då blir det jg som står för maten. Jag är miljövänlig och tar cykeln istället för bilen.


53 dagar kvar!


Lärarmiddag

Istället för bal har min skola något de valt att kalla lärarmiddag. Jag tycker det är jättesvårt att veta vad man ska ha på sig... Hur fin ska man vara? Temat detta året är blått och därför har jag valt ut några klänningar jag gillar. Dock vet jag inte ifall de är tillräckligt "fina". Vad tycker ni?

1.


2.
(för lila?)
3.


Kan ni nu kära läsare, göra mig en stor tjänst och skriva vad ni tycker? Är klänningarna bra eller dåliga? Ni får gärna också skriva vilken (om någon) klänning ni gillar bäst :)

Long time no see

Hej Hopp!

Nice var underbart men allt har sitt slut och nu är vi tyvärr hemma igen, fattigare på pengar, rikare på kläder och liite bruare. Vädert var bra, sol nästan varje dag och mellan 15 och 20 grader. Sista dagen hann vi även med en timme på stranden. Skämde ut oss gjorde vi också. Vi har tagit "svenska-dumma-blondiner-ryktet" till en ny nivå eller iallfall bekräftat att det ibland stämmer. Jag har till exmple försökt lära mig franska, vilket resulterade i många pinsamheter och förmodligen en del missföstånd. Jag blandade även ihop röda korset med schweiz flagga och frågade Mikaela ifall hon också trodde att de flest på planet (inkl. alla i kabinpersonaln) stöttade röda korsets arbete i till exemple Haiti... Jag hoppas att där inte var några svenskar i närheten som förstod, men jag skyller min dumhet på att jag varit uppe tidigt och var trött.

Anyway, nu ska jag inte trötta ut er med mer Nice-prat. Om ni vill läsa mer kan ni gå in på Mikaelas blogg (länk finns längre ner på sidan) eller kan ni gå in på Facebook och tjecka in några av våra härliga bilder.

I övrigt har lovet varit bra. Har jobbat både lördag, söndag och idag. Klagar inte, det var 100% ob både igår och idag vilket betyder stor lön i maj. Wonderful! Igår va jag och Frida och såg Remember me. En riktig snyftfilm och helt klart en ny favorit. Om ni inte sett de, gå och se den, det är ett måste!

Imorgon börjar skolan med allt vad det innebär. Pressen ökar och det känns som vi har 100 000 saker att göra innan studnten, vilket är om mindre än 2 månader! Men härligt ska det bli att sluta och det är bara att kämpa  på den korta tid vi har kvar.  Glömde nämna att  jag köpte min studentklänning i  Nice också! Är lite skeptiskt eftersom jag alltid tänkt den som helvit men den jag köpt är lite svart längst upp (typ 15 fösta cm). Tycker ni det är ok? Jag inbillar mig att det bara är jag som är så traditionell och petig...

Nu ska jag plugga! Lovely

RSS 2.0