dubidubidoo

Så va det klart! Magnus och Annika blev vinnare av Lets Dance 2009. Jag blev lite förvånad men glad. Innerst inne tror jag att jag ville att de skulle vinna eftersom Magnus är den som gjort störst framsteg. Men Laila har varit en stor favorit hos mig från dag 1 så jag skulle inte bli upprörd om hon vann, hon var ju trots allt grym på dansgolvet! Men men, nu är det slut och nästa fredag börjar talang :)

Imorgon blir det stan med Johan. Vi ska köpa studetkläderna vi valde ut idag och så ska vi boka resa till i sommar. Det blir förmodligen en vecka i Tunisien, underbart!

Grattis ännu en gång till Magnus och Annika!

lets dance

Finalen i Lets dance är i full gång! Vem vinner vem försvinner?

Den som har gjort störst framsteg är Magnus, däremot tycker jag  Laila dansar bättre...Det är dessutom lite synd om Annika eftersom hon kommit 2a varje omgång, kanske är det dags att knipa första platsen? svårt beslut...

äntligen fredag!

Slutade redan halv 12 idag vilket var underbart skönt! Hade 3 lektioner inställda vilket betydde att vi bara hade svenska. Dålig stil av dom som inte va där, men, men, inte mitt problem :)

Snart blir det stan med älsklingen. Vi ska kolla studentkläder och sen pratde vi om att gå på bio eftersom vi firar 20 månader idag =)

Nu måste jag rusa till bussen!

Amerikanska pannkakor :)


Du behöver

  • knappt 5 dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 msk socker
  • drygt 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g smör

Gör såhär:

Smält smöret och låt det svalna.

 

Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning, jag tror ingen märker skillnaden på slutresultatet.

 

Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet.

 

Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver lite mer tid i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.

 

Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men inte för varmt! Max runt 75 grader.

 

För att få pankakorna lite lyxigare, blanda i några bär (tex blåbär) i smeten innan du börjar steka pannkakorna.

 

Jag älskar att ha socker och några droppar citronsaft på pannkakorna, men självklart så går annat också bra!

Lycka till!


the power of love!

Sosso visade mig och johan den här videon i helgen. Jag blev berörd och tror även ni kommer bli det

Historien lyder:

En dag frågar en son sin far: "Pappa, springer du en maraton med mig?"
Pappan svarar: "Ja", och de springer sin första maraton tillsammans.

En annan dag frågar sonen sin far igen: "Pappa, springer du en till maraton med mig?" och pappan svarar igen "Ja, min son".

En dag frågar sonen sin far: "Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?" Och pappan svarar igen "Ja".
( Ironman = 4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning )

Och här kommer videon som tillhör historien:




min dag

Jag är sjuk =( Jag har stor migrän och det känns som om jag börjar få feber...

Jag kände mig kass redan imorse men jag drog mig ändå till skolan idag. Hade 3 (eller igentligen 2) lektioner. Origentering på idrotten vilket var roligt =)

När jag kom hem från skolan gick jag en lång runda med rex i det fina vädert. Migränen släpte då och jg var fit for fight för att plugga... Dock så gjorde skolbökerna mig trött och jag fick migrän igen... Jag sov en stund och nu är jag pigg igen, fast migränen är fortfarande kvar :(

Ikväll ska jag träna (det brukar hjälpa när jag är sjuk). Efter träningen ska jag hem och duscha och baka på order från Johan som kommer vid 9 ikväll. Han ville ha något gott när han kom hit sa han... haha, jag känner mig som en gammal hemmafru!

Nu ska jag återgå till idrotts böckerna!

helgen

Som vanligt har jag inte uppdaterat bloggen under helgen men nu ska jag se till att ni får veta vad jag hittat på och var jag hållt hus!


Freden började i skolan med prov. Provet tog inte mycket mer än en halvtimme och det var det enda vi hade den dagen så skodagen var väldigt skön och kort :) Efter den korta skoldagen bar det av till Entre med Mikaela och Cissi. Väldigt trevligt var det och en av årets bikinis inhandlades!

 

Efter Entre stack jag in till stan för att möta Nea. Vi gick till es-house och efter en stund kom även Frida och Nada dit. Det blev massa tjejsnack och lax smörgås innan vi gick till royal för att se En shopaholics bekännelser. Trots att den fått dålig kritik tyckte jag att den var bra och helt klart sevärd! Sen har jag iförsig inte läst bökerna så jag har inget att jämföra med...

 

Efter bion blev det McDonlds och återigen en hel del tjejsnack. När vi kände oss klara på Mc. drog vi oss mot lilla torgs klubb där vi skulle bli upphämtade av Johan. Vägen dit blev rolig med lite pinsamheter... Inga detaljer förutom att ibland har nöden ingen lag... Haha, bara Nada, Frida och okänd man som förstår :) Väl på klubben blev vi upphämtade av Johans päron. Sex peroner + en rotweiler inknökade i bilen körde vi till Bunkeflo, och så slutade den dagen.


På lördagen vaknade jag och Johan tidigt av att Passa stog och gnällde efter Rex. Vid 11 åkte vi till Lets go och spelade bowling. Jag kom sist som vanligt men det var bara för att jag inte fick ha räcke...
På kvällen blev det släkt fest vilket blev roligare än jag trodde. Det vimlade av människor och det är inte förren man är samlade allihopa som man inser vilken stor släkt man har!

 

Idag, söndag, har det bara varit jobb och plugg om gällt. Har pluggat en hel del matte och idrott men det var svårt och jag gav upp... Jag har även bytt mobil idag så nu måste jag lämna in och fixa den andra... Nu kan jag inte längre skylla på att jag inte vill ha en 3310 som lånemobil, nej nu måste jag lämna in den!

 

Ikväll blir det tv-kväll med la familia, det är trots allt först söndagen detta året jag är hemma utan Johan:)
Chingeling


-

Nicole njuter av vackert väder, underbara vänner, den bästa pojkvännen och träning, och kan därför inte uppdatera sin blogg idag...

Jätte Superduper Glad!

Fick nyss veta att både Mango och New Yorker öppnar i Malmö på torsdag!!!!! + att någon italiensk underklädesaffär öppnar =)
I LOVE!

Vann rätt låt?

Hmm.. Det kan väl disskuteras. Själv tycker jag låten är jättebra, speciellt efter man hört den ett par gånger. Frågan är bara ifall den är en schlager eller inte? Men sen iförsig, vad är schlager nu för tiden? Jag tror iallfall som Nada; antingen kommer Sverige långt i Moskva eller så går det dåligt. Bra att inte alltid spela på säkra kort tycker jag.

Hursomhelst, så tror jag inte Sverige kommer vinna, hur bra låten än är så har vi för få grannländer som röstar på oss. Sådan är Eurovision nu för tiden... Tyvärr

Grattis till Malena iallafall!

melodifestivalen med vännerna

Sitter hemma hos Kb och kollar på melodifestivalen med Kb, Frida, Nada och Johan. Alla bidrag har uppträtt och nu är det bara röstningen som återstår. Vi är alla överens om att någon av Idolerna ska vinna, helst Måns!

Nu har röstningen börjat!

alla dessa "tester"

Nu är det såhär att jag blivit utmanad av Mikaela. Tråkigt som jag har tänkte jag för en gångs skull svara på dessa frågor!

Tre jobb jag har haft: City Frukt, Mff och Dagis (prao)
Tre platser jag bott på: Bunkeflo, Strandhem och Australien
Tre saker jag gillar att se på tv: Just nu; Melodifestivalen, Så ska det låta och Gossip Girl ( haha sån nörd)
Tre favoriträtter: svårt.. Raclette, skaldjur eller en god krämig pasta kanske?
Tre platser jag helst skulle vara nu: Australien, Miami, eller något annat varmt ställe
Tre personer jag utmanar: De som ha lust


Var tog våren vägen?

Imorse var det sol och lite vår i luften. Mysigt tänkte jag och tog på mig skinnjacka (dock med en stor fluffig halsduk) och mina högklackade vår skor med skinnsula.

Solen sken när jag gick till bussen och jag bara njöt! Kom till skolan och redan efter andra lektionen var himmlen täckt av grå/vita moln. När jag skulle gå hem efter ytterligare två lektioner snöade det! Det började så smått precis när jag gick från skolan men innan jag var framme hos Johan var snöflingorna stora som 50-öringar!

Vad hände med den vårkänslan som fanns i luften idag när jag tog på mina vår skor och min skinnjacka?

inte alls bra

Ögoninflamation IGEN och den här gången är det på riktigt :( Blev hemskickad från skolan av sjuksköterska och idrottslärare! Fabulous...

JAJAJAJAAAAAA! :) :)

Jag är sååå GLAD! Jag fick G på båda matteproven förra torsdagen!! WAH! =D

Nu ska jag bada med min alldeles egna baby :)

...så va det klart!

Melodifestivalen var helt ok! Rätt bidrag som vann? Njä, det vet jag inte ifall jag tyckte men jag tyckte ändå inte det fanns någon i 'andra chansen' som var värdig en 1a plats.

Många tycker låten 'snälla snälla' är hemsk. Jag håller med att den kanske inte är en schlager men texten är verkligen jättefin det kan man inte säga emot.

Nu ska jag och älsklingen gå och lägga oss och kolla på min stora kärlek. Imorgon blir det att gå upp tidigt (runt 6) för att sticka till jobbet. Efter jobbet blir det blir det plugg och på kvällen bio med hela la familia :)

puss

melodifestivalen

Melodifestivalen 'andra chansen'- vem vinner och vem försvinner?

Laddar upp med annanaspaj, baileys, chips, dipp och en stoor skål godis! Mamma, Pappa, jag, Johan sitter klistrade framför tv:n. Jag har längtat hela dagen!

Vår och sommar kläderna är här =D

inköp 1  klänning från zara
Inköp 1                                         
Klänning från Zara
 

inköp 2  tunika från zara
Inköp 2
Tunika från Zara


inköp 3  klänning från Vero Moda (ingen bra bild) 
Inköp 3
Klänning från Vero Moda
 
(mobilbilder)


mys pys

Kom nyss hem från en mysig kväll hos frida. God dricka, trevligt sällskap och vattenpipa, kan inte bli fel :) Dock lite dumt att hamna i djupa, långa diskussioner sisådär vid 2-tiden på natten. Följden blev att jag inte begav mig hemåt förren vid kvart över 6 och nu sitter jag här eftersom jag inte alls är trött!

Jag höll på att somna hos frida och därför åkte jag hem. Dock väckte cykelturen upp mig och nu blir det barnprogram + plugg :)

Gud så duktig jag är :)

dagen

Fredagen har spenderats med min älskling Johan och min andra älskling Frida :)

Dagen började runt halv 9 fast jag hade ledigt/inga lektioner. Jag var nämligen på Johans sista lektion för dagen och var till god hjälp med hans rapport:)

Efter skolan bar det av till stan där det blev 'mat' på subway. Sedan blev det shopping och jag spenderade som vanligt alldeles för mycket pengar! Vi mötte upp med Frida och efter lite mer shopping åkte johan hem och jag och frida gick och solade :)

Nu hinner jag inte skriva mer eftersom maten kallar och sen bär det av till Frida för PARTY! :)

Skriver kanske imorgon, om jag nu kan va så duktig :)


när är det lov?

Skriver ett snabbt litet inlägg eftersom internet inte fungerar på min data ute i Bunkeflo!

Sitter här hos älsklingen, han gick för sisådär 1 timme sen och jag börjar inte förren om en timme.. Jag fördriver tiden med aftonbladet, olika bloggar och matte! Har två stora matteprov imorgon och jag känner inte ett dugg för det. Ett av kap. är ganska simpelt, eller jag fattar iallfall de uppgifter jag ska kunna... Dock är det andra kap. rena rama grekiskan för mig! Det va typ ett halvår sen vi hade det kap. och jag ska göra prov på det imorgon! Varför? Ja, fråga ngn som vet!

Jag har även dragit på min någon slags ögninflamation (igen). Får alltid det när jag är fökyld och att jag nu vait förkyld sen december gör inte saken bättre. Tror dock inte jag behöver medicin eftersom det röda gick ner ganska snabbt och nu kliar det bara en massa ;) Dock betyder detta att jag inte kan sola idag men det är kanske bra eftersom jag måste plugga.

Nu ska jag gå in i matematikernas värld igen!

Ha det super!

RSS 2.0